Bericht versturen
producten
nieuws
Thuis > nieuws >
Company News About Voorzorgsmaatregelen voor naar Indonesië uitgevoerde bouten en moeren
Evenementen
Contacten
Contacten: Nick_zou
Fax: Bzex fastener Co., Limited-86-07
Contact nu
Post ons

Voorzorgsmaatregelen voor naar Indonesië uitgevoerde bouten en moeren

2023-10-26
Latest company news about Voorzorgsmaatregelen voor naar Indonesië uitgevoerde bouten en moeren
De terugkeercontrole is de door de douane van het land van invoer uitgevoerde controle op het door ons afgegeven certificaat van oorsprong, met inbegrip van de willekeurige controle en de echtheidscontrole.
 
Gevolgen van restitutieverzoeken
 
Het verzoek om een terugkeercertificaat betekent dat onze uitvoergoederen worden geblokkeerd bij de inklaring van de andere partij, of worden onderzocht en vastgehouden,En we kunnen zelfs niet genieten van de preferentiële belastingtarieven die het andere land onze producten zou moeten geven in overeenstemming met de relevante overeenkomsten, en economische verliezen veroorzaken voor invoer- en uitvoerbedrijven op het gebied van opslag, logistiek, tarieven, deposito's en andere aspecten.
 
De inhoud van het verzoek om restitutie
 
Oorsprongstandaard
 
In overeenstemming met de oorsprongsnorm van de ASEAN-overeenkomst mag de situatie waarin de goederen waarlijk zijn aangegeven, niet worden ingevuld in "WO" (volledige oorsprong) ter vereenvoudiging.
 
Beschrijving van de lading
 
Probeer afzonderlijk te aangiften volgens de specificaties en modellen van de producten, sommige ASEAN-douane accepteren de gecombineerde aangifte van producten niet, zelfs als de HS-code hetzelfde is.Bovendien, moet worden opgemerkt dat per ASEAN-certificaat maximaal 20 productnamen kunnen worden aangegeven en dat het overschrijdende aantal afzonderlijk moet worden gefactureerd en een afzonderlijk certificaat moet worden afgegeven.
 
Regeling inzake rechtstreeks vervoer
 
De overladingsgoederen moeten bij de douane van de doorvoerplaats een certificaat van niet-herverwerking verkrijgen.Alle goederen die door Hong Kong worden opgesloten of overgestuurd, moeten worden gestempeld met het certificaat van geen herverwerking door de douane- en accijnsdienst of de Hong Kong China Inspection Company..
 
producenten
 
In artikel 5 van het formulier E (ASEAN-certificaat) wordt bepaald dat de naam van de fabrikant van het product onder het laatste teken in de beschrijving van de goederen moet worden vermeld.de Indonesische douane controleert de inhoud van deze, en de uitvoerrestitutie van de handelsonderneming verwerken zonder de naam van de producent aan te geven.
 
exporteur
 
De naam "Asean Certificate consignor" verwijst naar de aanvrager van het afgegeven certificaat van het land van oorsprong, dat wil zeggen de exporteur.
 
(Indonesië) redenen voor de opkomst van eenzijdig handelsprotectionisme in Indonesië
 
In de afgelopen jaren heeft de Indonesische douane de teruggave van het certificaat van oorsprong beschouwd als een middel tot handelsbescherming.het marktaandeel van Chinese exportproducten in Indonesië is toegenomen, waardoor de Indonesische functionarissen bezorgd en zelfs bezorgd zijn.De Indonesische douane heeft de Chinese uitvoer belemmerd door de tariefpreferenties uit te stellen of zelfs in te trekken door middel van frequente retourinspecties van Chinese uitvoer.Sinds 2012 is het aantal terugbetalingsverzoeken in Indonesië blijven toenemen, veel hoger dan het terugbetalingspercentage in andere ASEAN-landen, en de redenen voor terugtrekking zijn ook uiteenlopend.van het ondervragen van het handschrift van visumambtenaren, de oorsprongsnormen, tot de recente betwisting van het certificaatformaat voldoet niet aan de certificatenbevestigingsvereisten, wat grote problemen en verliezen voor Chinese exportbedrijven veroorzaakt.De willekeurigheid van de terugbetalingsvraag van Indonesië toont aan dat het land duidelijk voornemens is handelsbelemmeringen op te zetten..
 
Er bestaan verschillen in het begrip van de vereisten voor het opstellen van een certificaat van oorsprong
 
Bijvoorbeeld in het certificaat van terugkeer van Indonesië bestaat twijfel dat het certificaatformaat niet voldoet aan de vereisten van het certificaat, dat wil zeggen:de kolom van de productbeschrijving moet worden aangegeven met het model van elk product;, de fabrikant en andere informatie. Bijvoorbeeld bij de export van bevestigingsstukken, een partij van de uitvoer van goederen bevat vaak tientallen verschillende soorten bouten en moeren, één voor één om het model aan te geven,De eigenlijke operatie is ingewikkelder.. Voor de eisen van de fabrikant inzake het merken van het certificaat:veel handelsbedrijven zijn terughoudend om zich zorgen te maken dat buitenlandse klanten rechtstreeks fabrikanten zullen vinden voor handelssamenwerking en klanten zullen verliezen.
 
De eisen van de ASEAN-landen voor het certificaat van oorsprong zijn eveneens verschillend.en de andere negen landen van de tien ASEAN-landen hebben het certificaat niet teruggegeven of weigerden tariefpreferenties te verlenen.
 
Voorgestelde maatregel
 
Ten eerste, vul de velden van het certificaat van oorsprong in strikte overeenstemming met de eisen van de Indonesische douane.in de factuurbedrag en andere kolommen kan niet blindelings de eisen van de klant volgen, met name handel met tussenpersonen uit een derde land, moet waarheidsgetrouw worden ingevuld.
 
De tweede is het kiezen van sterke en gerenommeerde Indonesische afnemers, het versterken van de uitwisseling met de afnemers en het op verschillende manieren verkrijgen van de relevante beleidsvereisten van de Indonesische douane.
 
Ten derde moeten de naar Indonesië uitgevoerde producten zoveel mogelijk worden ondertekend met FOB-prijzen om het risico van Indonesische douaneverklaring te voorkomen.
 
Ten vierde, de goederen die in transit zijn naar Hong Kong, China, should take the initiative to apply for the "no reprocessing certificate" to the Hong Kong China Inspection Company to meet the direct transport rules in the China-Asean Free Trade Area Agreement of origin.
 
De vijfde is het opstellen van documenten met betrekking tot het certificaat van oorsprong overeenkomstig de vereisten en deze gedurende drie jaar bewaren,om te voorkomen dat de Indonesische douane de door haar gevraagde bewijzen niet kan leveren wanneer zij wordt geconfronteerd met een onderzoek.
 
Momenteel heeft de Indonesische douane maatregelen genomen om de preferentiële tariefbehandeling op te schorten, de vrijgave op te schorten, een borg te vragen of belastingen in te vorderen op de goederen waarop het retourcertificaat betrekking heeft,en een paar maanden later, restitutie of andere verwerking overeenkomstig de onderzoeksbrief van de betrokken partijen.Zelfs als de Indonesische klanten eindelijk de tariefverlaging krijgen door te vertrouwen op het officiële antwoord van ons visumbureau, hebben ze al enorme verliezen geleden.
 
In feite wordt geschat dat veel bedrijven in deze situatie terecht zijn gekomen, wanneer de klant ons vertelt dat er een probleem is met het certificaat van oorsprong, weten we niet wat we moeten doen,Er is geen reden om in paniek te raken., is er een manier: volgens de bilaterale handelsovereenkomst, het land van invoer vragen van het certificaat van oorsprong informatie, moet worden afgegeven een terugkeer certificaat vraag om te controleren.
 
Daarom moet u, wanneer u problemen ondervindt met het certificaat van oorsprong, de klant vragen de plaatselijke douane te verzoeken zo spoedig mogelijk een terugkeercertificaat te vragen.